Welke funsports waren er?

Skimboarden

Al 80 jaar geleden is skimboarden ontstaan in Laguna Beach (Californië) en het blijft uitdagend! Of je nu op een dunne laag water (flatland skimboarden) of op golven (waveskimboarden) glijdt, skimboarden blijft kicken! Op de Funsports Xperience vind je de nieuwste boards van de vetste merken!

Suppen

Stand up paddle surfen, ook wel Suppen genoemd, is de laatste jaren razend populair geworden. Suppen is ontstaan in Hawaii en is afgeleid van het golfsurfen, maar of je het nu in de golven doet of op een mooie Hollandse plas, Suppen geeft je een complete workout! En op de Funsports Xperience kun je uiteraard indoor Suppen. En wellicht ben je in voor een wedstrijdje?

BMX

Op de baan, een track of in een ramp, of gewoon in het bos of op straat; BMX’en kun je overal! Sinds 2008 een olympische sport met een zilveren medaille voor Nederland en een echte wereldkampioen. Op de Funsports Xperience staat een halfpipe en BMX-track voor jou klaar om je nieuwste tricks te laten zien! BMX-bikes zijn aanwezig.

Kitesurfen

De watersport die begin deze eeuw doorbrak! Inmiddels is kitesurfen niet meer weg te denken aan de Nederlandse kust en op enkele binnenwater plekken. Het materiaal is flink doorontwikkeld wat vooral de veiligheid ten goede is gekomen. Wil je weten hoe het begonnen is? Kijk dan hier. Op de Funsports Xperience kun je bovendien een poging wagen in de kitesimulator!

Golfsurfen

Om te golfsurfen heb je - de naam zegt het al - golven nodig. Hoe groter het board hoe kleiner de golven moeten zijn en omgekeerd. Golfsurfen doe je door gebruik te maken van de golfslag van de zee. Golfsurfen is de basis van sporten zoals windsurfen maar ook skateboarden, snowboarden en wakeboarden. Haal je nieuwe spullen voor komend seizoen bij de vetste merken. Speciaal voor dit event hanteren deze merken scherpe aanbiedingen!

Skateboarden

De boardsport voor in de city…
In de US een sport voor professionals.. Wie kent de beelden niet van de lege zwembaden waar skateboarders uit hun dak gaan! Ook op de Funsports Xperience is er een halfpipe en kun je alle nieuwe gear zien en kopen.

Wakeboarden

Wakeboarden kun je aan de kabelbaan of achter een boot doen. De populaire watersport kent drie disciplines; Tricks, Dubbelup en Obstacles. Wil jij weten hoe jij deze discplines zelf kunt uitvoeren? Tijdens de Funsport Xperience wordt het allemaal uitgelegd en kun je het zelf proberen in de Pepsi Max Pool! Ook zijn er spectaculaire demo's van de echte pro's.

Windsurfen

Windsurfen, in de jaren ’80 misschien wel de populairste sport, is bezig met een comeback. Veel surfers uit die tijd pakken het weer op, maar ook zijn er veel nieuwe toetreders. Het nieuwe materiaal maakt surfen makkelijker en is breder inzetbaar. Test het nieuwste materiaal tijdens de Funsports Xperience of volg een instructieles van experts.

Beachsporten

Beachvolleybal, Beachsoccer, Beachrugby & Beachhandbal kun je niet missen bij je dagje funsporten. Welke sport kies jij? Wordt het beachvolleybal en smash jij de tegenstander de hoek in? Of kies je voor liever beachsoccer om een balletje te trappen. Wil je wat nieuws dan is misschien handbal of de krachtige sport beachrugby iets voor jou! In ieder geval mag je tijdens de Funsports Xperience heerlijk met je voeten in het zand trappen.

Pepsi Max Tarp surfing

Toch een golf pakken zonder nat pak te halen? Kom dan tarp surfen! Tarp whaaaat? Ja precies! Ontstaan in de jaren ’90 in Californië, maar nu een echter internethype. Het is heel simpel. Met een groot blauw zeil wordt een golf nagebootst, en jij gaat erin ‘surfen’ met een (skate)board!
Het leukste is natuurlijk als je het ook op cam vastlegt! Check de video »