Top 10 surffilms

  • 2018-04-28 12:00
  • Funsports Xperience

Het is nog even volhouden en dan kunnen we met een aangenaam temperatuurtje het water weer op. Tot die tijd is het natuurlijk heerlijk om vanaf de bank een goede surf film te kijken! Funsports Xperience heeft daarom een aantal surf films willekeurig op een rijtje gezet… Sit back, relax!

1. Chasing Mavericks
De film "Chasing Mavericks" is een biografisch drama en vertelt het waargebeurde verhaal van een getalenteerde jonge surfer die probeert te surfen op enkel de gevaarlijkste golven van de wereld.

2. Point Break
Point Break is een Amerikaanse misdaadthriller. De titel verwijst naar de surfterm "point break". Een jonge FBI-agent doet onderzoek naar een reeks bankovervallen die mogelijk door surfers zijn gepleegd. Hij gaat undercover om te infiltreren in de surfgemeenschap en ontwikkelt een complexe vriendschap met de leider van een bende surfers.

3. The Endless Summer
Bruce Brown volgt twee surfers op een surftrip over de hele wereld. Ondanks het zachte klimaat van hun geboorteland Californië zijn de lokale stranden in de winter niet om te surfen. Ze reizen de zomer achterna op zoek naar nieuwe surfspots en introduceren de sport bij de lokale bevolking.

4. Soul Surfer
Soul Surfer is een waargebeurd verhaal over geloof, familie en vechten om terug te komen op het bestuur van Bethany Hamilton over haar leven als surfer na een gruwelijke aanval van haaien en haar herstel.

5. Blue Crush
In deze film wordt het verhaal verteld van drie vrienden die één passie hebben: de ultieme droom beleven van surfen op de beroemde North Shore van Hawaii.

6. Big Wednesday
Big Wednesday is een Amerikaanse film en losjes gebaseerd op een artikel "No Pants Mance", van Aaberg in een Surfer Magazine uit 1974. Het gaat over eigen ervaringen van surfen op Malibu. Surfers in Californië die het leven en de oorlog in Vietnam trotseren uit liefde voor surfen.

7. Step into Liquid
Dit is een documentaire over surfen geregisseerd door Dana Brown, de zoon van de beroemde surfer en filmmaker Bruce Brown. De film bevat beelden van de beroemde Pipeline, de stranden van Vietnam en enkele ’s werelds grootste golven, bij Cortes Bank.

8. North Shore
North Shore is een film uit 1987 over Rick Kane, een jonge surfer uit Arizona. Hij probeert het seizoen op de North Shore van O'ahu te surfen om te zien of hij de vaardigheden heeft om voor pro-surfer door te gaan. Tijdens zijn reis, realiseert hij zich dat zijn kwaliteiten niet voldoende zijn.

9. Riding Giants
Riding Giants is een documentairefilm, geregisseerd en verteld door Stacy Peralta, een beroemde skater / surfer. De film volgt de oorsprong van surfen en richt zich specifiek op de kunst van het surfen op grote golven. Enkele van de aanbevolen surfers zijn Greg Noll, Laird Hamilton en Jeff Clark, en surfende pioniers zoals Mickey Munoz.

10. The Endless Summer 2
The Endless Summer II het vervolg op de nummer 3 in deze lijst. Het toont de groei en evolutie van de surfscene sinds de eerste film. O'Connell rijdt op een shortboard, dit werd ontwikkeld in de tijd tussen de twee films. Er zijn scènes van windsurfen en bodyboarden. De film illustreert hoe ver het surfen zich had verspreid, met beelden van surfsessies over de hele wereld.