Surfen en wakeboarden in de winter. 6 tips!

  • 2017-10-23 11:58
  • Funsports Xperience
  • Kitesurfen Windsurfen Wakeboarden

De winter komt er weer aan, dat betekent dat veel surf- en wakeboardspullen de schuur in gaan. Maar niet voor de échte die-hards onder ons. Zit jij er ook over na te denken om deze winter de zee in te gaan? We hebben 6 tips voor je op een rij gezet waarom het surfen of wakeboarden óók in de winter een goed idee is!

Gear, welk pak heb ik nodig?
Als je ook de koude golven in de winter wilt gaan ervaren, is het dragen van een goed pak van essentieel belang. Koop het beste 5mm pak die je jezelf kan veroorloven. Zorg ervoor dat het pak niet te wijd zit, maar ook niet te strak. Als het té strak zit, dan kan je bloed niet goed doorlopen en zorgt ervoor dat je het sneller koud krijgt.

Vergeet dat je er “cool” uit moet zien. De échte bikkels dragen waterschoenen, waterhandschoenen en een muts speciaal voor in het water.

Warm het water in gaan
Zorg ervoor dat je warm bent voordat je begint. Zet de verwarming aan onderweg naar het strand en draag voldoende kleding. Om je het beste voor te bereiden is het belangrijk om wat rek- en strekoefeningen te doen.

Vaseline is needed
Na al die uren surfen en wakeboarden, worden je lippen en huid er niet egaler op. Doe je zelf een plezier en smeer voordat je water in gaat flink wat vaseline en moisturiser op. Ook nadat je weer een heerlijk warme douche hebt genomen, is het verstandig een goede laag op de huid en mond aan te brengen.

Waarom blijven bewegen?
Terwijl je je in het koude water bevindt, is het zeker verstandig om jezelf warm te houden en dat doe je natuurlijk door te blijven bewegen! Als je even zit te wachten op die perfecte golf, stop je handen dan onder je oksels of strek je armen recht langs je lichaam, net als een pinguïn, en haal je schouders op en neer.

Mocht dit allemaal niet baten, herinner je nog al dat water dat je hebt gedronken voor het surfen om goed gehydrateerd te blijven? Niemand zal het toegeven, maar we hebben allemaal ooit in het water geplast.. Helemaal niet erg, maar vergeet niet je wetsuit uit te wassen.

Omkleden in de kou
Waarschijnlijk, zie je hier het meest tegen op, omkleden in de nogal frisse lucht. Om het allemaal iets gemoedelijker te maken, kun je voor vertrek een fles met kokend heet water vullen, die je kunt gebruiken om het zand van je lichaam te spoelen. Tegen de tijd dat je klaar bent, is het water niet meer zo warm namelijk. Daarnaast, is het ook slim om je kleding binnen handbereik te leggen, zodat je maar erg kort kou moet lijden.

Houd jezelf warm na het sporten
Je hebt nu eindelijk je warme kleding aan, maar je lichaam is nog lang niet op temperatuur. Maak een gezellig kampvuurtje op het strand, drink een glaasje whisky en geniet van een warme soep. Niks is beter dan chillen na een lange dag actief bezig zijn geweest.