waarom je SUP-yoga echt eens moet proberen

  • 2018-05-24 12:00

Sta jij altijd open voor nieuwe dingen? Houd je van water en heb je een ijzersterk gevoel voor evenwicht? Dan is SUP-yoga echt iets voor jou! De combinatie van yoga op een SUP-board zorgt voor een workout zoals je die nog nooit hebt gedaan. Wij zeggen: challenge accepted!

1. Het is een intensieve workout (zonder dat je het echt door hebt)

Door op een onstabiele ondergrond te staan, moeten je benen en core veel harder werken. Je lichaam moet de hele tijd zoeken naar een nieuwe balans, waardoor je je buikspieren en bovenbeenspieren (onbewust) veel vaker aanspant dan tijdens een normale yoga-sessie.

2. Het is rustgevend (…als je het eenmaal goed kan)

Ondanks dat je intensief bezig bent, is het gevoel van drijven en op het water zijn een rustgevende bezigheid. Sterker nog: er schijnt een directe link te zijn tussen kijken naar de zee en de impact hiervan op je brein. Het werkt namelijk stres verlagend. In combinatie met yoga dus de perfecte combinatie om helemaal tot rust te komen!

3. Het helpt je om op je ademhaling te focussen

Het geluid van kabbelend water tegen je board zorgt er voor dat je relaxt en meer kan focussen op je ademhaling. Een cruciaal aspect van yoga en sleutel voor een betere workout!

4. Het geeft een krachtiger gevoel dan normale yoga

Staand op een paddleboard heb je een uniek zicht op zowel het water en de horizon. …Dichterbij dan lopen op water kom je eigenlijk niet en de mogelijkheid dat je daarbij in het water valt maakt het net wat spannender. Doordat je je extra moet focussen en de angst om in het water te vallen leert los te laten, is het een krachtigere ervaring dan yoga op land.  

5. Het is gewoon leuk. Klaar.

We kunnen er omheen draaien: het is gewoon heel leuk om SUP-yoga te proberen. De kans dat je gierend van je board valt zal aan het begin groot zijn, maar naarmate je het vaker doet zal je merken dat je snel vordering boekt en bovenstaande allemaal waar is!

Paddleboard yoga poses

Kan je niet wachten om te beginnen met SUP-yoga? Zie hier wat poses om inspiratie op te doen: https://www.yogajournal.com/yoga-101/10-sup-yoga-poses-beginners