Kitesurfen in Nederland: 5 toffe kitesurfspots

  • 2018-05-28 09:41
  • Funsports Xperience
  • Kitesurfen

Kitesurfen is populair! Niet zo gek, want terwijl je op je board staat en je door de wind wordt voortgetrokken, voel je je vrij en helemaal één met het water. En met zijn lange kustlijn zijn er in Nederland meer dan voldoende plekken waar zowel de beginner als de gevorderde kitesurfer goed aan zijn trekken komt. Maar ook als je liever op een binnenwater kite, zijn er in Nederland meerdere locaties waar je goed kunt kitesurfen. Nog een bijkomend voordeel van kitesurfen in Nederland is de wind. We profiteren in Nederland regelmatig van een zuidwestenwind, en die is ideaal om te kitesurfen!

Deze 5 spots zijn uitermate geschikt om te kitesurfen en natuurlijk maximaal te genieten!

Kitesurfen in Texel

Niet alleen om uit te waaien, maar ook om te kitesurfen is Texel een geweldige bestemming! Zowel voor beginners als echte pro’s zijn de wateren van Texel ideaal. Tussen paal 17.6 en 19.99 is het toegestaan om te kitesurfen. De echte durfal kiest nog wel eens het gebied rond paal 33. Maar let op! Voor beginners wordt dit gebied vanwege zijn sterke stroming en het ruige water afgeraden.

Kitesurfen in Oostvoorne

Oostvoorne is een goede kitesurdspot voor beginners. Hoewel het soms erg druk is in Oostvoorne, zijn er toch genoeg plekken waar je rustig kun kitesurfen. Oostvoorne kent een groot strand, ideaal voor het veilig starten van je kite. Het water is lang ondiep en vlak. Zo kun je er lekker je tricks oefenen zonder hard afgestraft te worden.

Kitesurfen in Cadzand.

In Zeeland vind je kitesurfspot Cadzand Bad. De golven rollen hier binnen en de stroming wordt tegengehouden door de pieren. Mooi, maar dit zorgt er wel voor dat Cadzand een spot voor gevorderden is. Je moet je kite goed onder controle hebben en opwind kunnen varen. Kun je dit niet, dan is deze locatie (nog) niet aan jou besteed!

Kitesurfspot Horst

In Ermelo aan het Veluwemeer, vind je kitesurfspot Horst. Omdat je hier de gehele kitezone kunt staan, is dit een goede plek voor beginners. En naast een goede spot, vind je hier ook veel kitesurfgezelligheid. Er is een kitesurfspot, meerdere kitesurfscholen, genoeg horeca, een jachthaven een een aantal campings. Naast kitesurfen kun je in Horst ook windsurfen.

Kitesurfen in Schoorl-Camperduin

Op deze spot in Noord-Holland kan zowel de beginner als de gevorderde kitesurfer zijn hart ophalen. De beginner kan hier lekker oefenen in de lagune, terwijl de gevorderde kitesurfer hier ook aan zijn skills kan werken. Op zee kan het behoorlijk chubby zijn. Walhalla voor de gevorderde maar minder geschikt voor de beginner. In de omgeving vind je genoeg faciliteiten voor jong en oud zodat je ook na het  kitesurfen jezelf goed kunt vermaken.